VvE projecten
 

steeds project winkelcentrum lunetten utrecht 01

Steeds is betrokken geweest als procesmanager en adviseur voor de VvE bij de revitalisering van het bestaande winkelcentrum Lunetten, te Utrecht.

In een publiek private samenwerking (PPS) constructie revitaliseren van het bestaande winkelcentrum door onder andere het plaatsen van een nieuwe luifel en overkapping, (deels) vernieuwen van winkelpuien, uitbreiden van diverse winkels en nieuwbouw van een lunchroom op het centrale plein. De gemeente heeft de directe openbare ruimte opnieuw bestraat en voorzien van nieuwe inrichting, verlichting en groenvoorziening.

Met relatief weinig vierkante meters uitbreiding (circa 400 m2 BVO) is tot grootschalige revitalisering gekomen. Wijziging van de akte van splitsing is eveneens gerealiseerd. Door de revitalisering is van het Keurmerk Veilig Ondernemen de 1e ster behaald. Het winkelcentrum heeft door het behalen hiervan mogen deelnemen aan het collectief cameratoezicht project van de gemeente Utrecht. De voorbereiding op de revitalisering heeft bijna 10 jaar geduurd door de onderhandelingen tussen gemeente, eigenaren, ondernemers en woningbouwvereniging. De bouwkundige realisatie heeft uiteindelijk ongeveer 9 maanden in beslag genomen (in 2004/2005)

Investering

Totaal € 2,9 miljoen exclusief BTW (VvE € 1,6 mln; gemeente € 1,3 mln)