Advies en begeleiding bij renovatie en restauratie van monumenten

Ben je eigenaar of zijn jullie een VvE in een monumentaal pand en heb je plannen voor renovatie of restauratie? Dan heb je te maken met beperkingen en samenwerking met de gemeente en welstand. In dat spanningsveld helpt Steeds je om het pand zo duurzaam mogelijk te maken, maximaal te gebruiken en de gewenste uitstraling te geven.

We beginnen met een degelijke analyse. Wat zijn de wensen en ambities op het gebied van gebruik, comfort, energie en uitstraling? Hoeveel kunnen en willen jullie investeren in het gebouw? Welke eisen stellen de gemeente en de welstandscommissie aan het pand? Wat zijn de bouwkundige en installatietechnische mogelijkheden en beperkingen voor de renovatie of restauratie? Steeds slaagt er keer op keer in om in goed overleg met alle partijen tot een optimum te komen.

Ontzorging

Zijn de plannen gereed, dan ondersteunen wij bij de uitvoering. Je kunt bij ons terecht voor de voorbereiding en aanvraag van de omgevingsvergunning. We begeleiden de aanbesteding, vragen offertes op en vergelijken de aanbiedingen. En we ontzorgen je met directievoering en toezicht op de bouwwerkzaamheden.

Renovatie restauratie
Renovatie restauratie