Ontzorging bij aanpak energiebesparing in woongebouwen

Je wilt comfortabeler wonen tegen lagere woonlasten. Dan is het slim om energiebesparende maatregelen te treffen. Maar hoe financier je dat? Welke regelingen zijn er vanuit de overheid en hoe vraag je die aan? Hoe krijg je alle eigenaren op één lijn? Waar vraag je offertes op en hoe vergelijk je die? Ook het begeleiden van de werkzaamheden kan nog best ingewikkeld en tijdrovend zijn. Steeds helpt je graag en goed!

Heb je al een duurzaamheidsscan of maatwerk energieadvies in de hand, dan weet je ongeveer met welke maatregelen voor jullie de winst te behalen valt. Ook in andere gevallen denkt Steeds graag met je mee. Vaak kun je relatief voordelig al veel besparen, bijvoorbeeld met het isoleren van spouwmuren. We kijken ook naar verbeteringen aan de installaties en hoe jullie zelf energie kunnen opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Energiebespaarlening en subsidie

We rekenen uit hoeveel de bewoners en de VvE gaan besparen op de energierekening en wat dat betekent voor de bijdrage aan de VvE. We kijken of het voordelig is om de maatregelen te combineren met overig onderhoud. En we vertellen van welke interessante leningen en subsidie jullie kunnen profiteren. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden voor financiering bij het Nationaal Warmtefonds. Daarvoor is het nodig dat jullie een maatwerk energieadvies laten uitvoeren. Zeker nu de overheid VvE’s ondersteunt met leningen en subsidies ligt er een mooie kans om jouw VvE klaar te maken voor de toekomst!

Besluitvorming energiebesparing

Bij VvE’s bespreken we de maatregelen en de financiering eerst met het bestuur (of duurzaamheidscommissie) en daarna lichten we dit toe in een informatiebijeenkomst voor eigenaren. Ons doel is tot een gezamenlijk en gedragen besluit te komen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Indien gewenst leveren we naast het energieadvies ook een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) of duurzaam MJOP.

Offertes opvragen en toezicht houden

Steeds ondersteunt je tenslotte bij het aanvragen van leningen en subsidies. Ook vragen we offertes op, helpen we je met het vergelijken van offertes en de besluitvorming hierover binnen de VvE.

Wij zijn volledig onafhankelijk van aannemers en installateurs. Ook het toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden doen we graag en goed!

Contract offerte
quotes

“Steeds regelde subsidie en een lening bij het Nationaal Warmtefonds, waardoor we ons gebouw snel kunnen verbeteren en niet jaren hoeven te sparen.”

Henk van der Ham, voorzitter VvE IJsseltoren, Krimpen aan den IJssel