Samen met vastgoedeigenaar een slapende VvE overtuigen tot woningverbetering in Rotterdam

Een bouwblok aan de Katendrechtse Lagedijk in Schiedam omvat een groot aantal particuliere woningen, deels behorend bij een slapende VvE en deels eigendom van een vastgoedeigenaar. De vastgoedeigenaar wilde zijn zeventien woningen graag verbeteren en zo de waarde ervan verhogen. Om dit bereiken moest hij de andere VvE-leden zien te overtuigen om mee te doen met de woningverbetering. De vraag was uiteraard: hoe doe je dit, als je weet dat niet alle eigenaren de kosten daarvan kunnen dragen?

De eigenaar kende Steeds uit andere projecten en wist uit ervaring dat wij hem hierbij konden helpen. Hij schakelde ons in voor de technische verbeteringen en de procesbegeleiding. En last but not least: voor het overtuigen van de overige VvE-leden. Steeds kreeg het voor elkaar: alle leden doen mee.

Kozijnen vervangen en dakisolatie

De kozijnen waren in zeer slechte staat en nodig aan vervanging toe, evenals het dak dat geïsoleerd diende te worden. Om een aantal eigenaren te helpen met de financiering regelde Steeds subsidie bij de gemeente. Er werd beroep gedaan op het gemeentelijk programma ‘Steigers op Zuid’ dat voorziet in subsidie voor projectmatige aanpak groot onderhoud. En tot slot, de VvE is weer in opbouw, nu blijkt dat dit voordelen kan opleveren.

Meer projecten