“Hadden we Steeds maar eerder leren kennen”

“Wat twee jaar geleden begon met de wens om balkonvloeren te vervangen, leidt straks tot een complete verduurzaming van ons flatgebouw uit 1978. Het wooncomfort laat te wensen over en de stookkosten zijn hoog. Daarom hebben wij al voor de samenwerking met Steeds een energiescan laten uitvoeren. Daaruit bleek dat ons gebouw ‘zo lek als een mandje’ is.

Wij gaan het hele gebouw in één keer goed aanpakken. We hebben zelf offertes van aannemers opgevraagd en vergeleken, wat een tijdrovende en ingewikkelde klus was. Pas toen we ondersteuning nodig hadden bij het aanvragen van subsidies en leningen, kwamen we via via bij Steeds terecht. Het klikte meteen. Steeds pakte de draad op waar wij gebleven waren. Zij hebben voor ons subsidie geregeld en een lening bij het Nationaal Warmtefonds, waardoor we ons gebouw snel kunnen verbeteren en niet jaren hoeven te sparen.

Steeds heeft samen met onze VvE-beheerder een duurzaam meerjaren onderhoudsplan gemaakt. Bij onze ambities komt een flinke administratie kijken, die voor VvE’s lastig te doen is. Dus heeft Steeds onze VvE-beheerder geholpen om onze administratie in te richten. Zo houden we het gebouw in de toekomst in goede conditie en ons huishoudboekje op orde.

Wat ik ook erg waardeer, is de begeleiding bij de besluitvorming in onze VvE. Het gaat om enorme bedragen en ingrijpende werkzaamheden en we hebben het draagvlak van de eigenaren nodig. Steeds gaf duidelijke uitleg, organiseerde persoonlijke gesprekken en heeft een informatiebrochure uitgebracht en tijdens diverse informatieavonden toegelicht. Zo hebben we heel veel bewoners over de streep getrokken. Ook de gesprekken met de gemeente en welstand heeft Steeds namens ons en met succes gevoerd. Met het volste vertrouwen geven we Steeds opdracht om voor ons ook het bouwmanagement en toezicht uit te voeren!”

quotes

Henk van der Ham,
voorzitter VvE IJsseltoren, Krimpen aan den IJssel

VvE IJsseltoren
VvE presentatie

Projecten VVE