Aanpak van achterstallig onderhoud aan woongebouwen

Achterstallig onderhoud aan woningen is het aanpakken waard. De wijk gaat erop vooruit, het wooncomfort verbetert, het pand wordt meer waard en de energierekening wordt lager. Maar vaak zijn VvE’s en woningeigenaren hier niet alert op. Of ze zien op tegen de investering en de uitvoering. Gemeenten kunnen dan een zetje geven. Steeds biedt oplossingen die recht doen aan alle belangen en ieders financiële draagkracht.

Wij zijn trots dat we al tal van eigenaren hebben kunnen overtuigen om te investeren in hun pand, ondanks financiële beperkingen. Dat zit ‘m niet alleen in de ijzersterke argumenten om onderhoud aan te pakken. Het is ook een kwestie van inlevingsvermogen, duidelijke communicatie en vasthoudendheid. Indien nodig voor de voortgang van het project, bellen we bijvoorbeeld meerdere keren aan voor een praatje! We kennen de doelgroepen in al die verschillende wijken en weten hoe we knelpunten kunnen omzetten in oplossingen. We slaan een brug tussen wettelijke regelingen en wat een eigenaar wil en kan besteden aan onderhoud.

Onderhoudsplannen

We helpen eigenaren niet alleen met het wegwerken van achterstallig onderhoud, maar stellen ook onderhoudsplannen op. Zo zorgen we dat het pand de komende jaren in goede conditie blijft en het straatbeeld aantrekkelijk blijft.

Energiebesparing

We koppelen achterstallig onderhoud zoveel mogelijk aan energiebesparing in het pand. Vaak kunnen VvE’s en particuliere eigenaren relatief voordelig veel besparen, bijvoorbeeld met het isoleren van spouwmuren.

Financiering aanpak achterstallig onderhoud

We vinden oplossingen die passen bij wat de eigenaar financieel kan dragen. Vaak is het voordelig om achterstallig onderhoud te koppelen aan energiebesparende maatregelen en zijn er interessante leningen en subsidies voorhanden. Steeds rekent de scenario’s door en ondersteunt ook bij het aanvragen van leningen en subsidies.

Besluitvorming woningverbetering

Bij VvE’s bespreken we de plannen eerst met het bestuur en daarna lichten we ze toe in een informatiebijeenkomst voor eigenaren. Ons doel is tot een gezamenlijk en gedragen besluit te komen.

Offertes opvragen en toezicht houden

Indien gewenst vragen we offertes op, helpen we eigenaren met het vergelijken van offertes en de besluitvorming hierover binnen de VvE. Wij zijn volledig onafhankelijk van aannemers en installateurs. Ook het toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden doen we graag en goed!

Achterstallig onderhoud
Achterstallig onderhoud
quotes

“Steeds ontzorgt VvE’s bij het maken van een plan maar ook bijvoorbeeld met het aanvragen van subsidie en offertes. Ook biedt Steeds oplossingen om bewoners comfort te bieden tijdens de uitvoering.”

Frank Peters, directeur VVE010