Advies, financieringsplan en ontzorging bij aanpak zonnepanelen op woongebouwen

Wil je zonnepanelen op het dak van jullie woongebouw, dan helpt Steeds graag bij de juiste keuze. Die is mede afhankelijk van de wens die achter de zonnepanelen schuilgaat, zoals energiebesparing. Steeds kijkt samen met jou naar de beste oplossing én financiering.

Ons advies over zonnepanelen start altijd bij een goed gesprek. Waarom wil je zonnepanelen? Als het gaat om energiebesparing is het misschien slim om het gebouw beter te isoleren en daarnaast stroom op te wekken met zonnepanelen.

Stroomverbruik en zonne-energie

Bij de keuze voor zonnepanelen kijken wij o.a. naar het stroomverbruik van de gezamenlijke faciliteiten in het gebouw (bijvoorbeeld de lift), naar het verbruik per woning en naar de grootte, ligging en bereikbaarheid van jullie dak. Vaak is het dakoppervlak groot genoeg om zonnepanelen te plaatsen t.b.v. de gezamenlijke faciliteiten. Om ook individuele woningen op zonnestroom aan te sluiten, is meestal veel extra oppervlak nodig. Ook daarvoor zijn oplossingen!

Subsidie zonnepanelen

Er zijn regelingen die het fiscaal aantrekkelijk maken om te investeren in zonne-energie. Ook zijn er subsidieregelingen voor het lokaal opwekken van duurzame energie, ook met zonnepanelen (zie kader). Steeds kent alle regelingen goed, adviseert je graag en helpt je bij het aanvragen van leningen en subsidies.

Besluitvorming zonnepanelen

Bij VvE’s bespreken we het plan voor zonne-energie eerst met het bestuur (of duurzaamheidscommissie) en daarna lichten we het toe in een informatiebijeenkomst voor eigenaren. Ons doel is tot een gezamenlijk en gedragen besluit te komen.

Offertes opvragen en toezicht houden

Wij adviseren altijd zonnepanelen die lange tijd goed werken, in combinatie met goede service en lange garantie. Wij zijn volledig onafhankelijk van fabrikanten. Indien gewenst vragen we offertes op, helpen we je met het vergelijken van offertes en de besluitvorming hierover binnen de VvE.
Ook het toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden doen we graag en goed!

Belastingvoordelen en subsidie op zonnepanelen

De Postcoderoosregeling maakt het tot 1 april 2021 fiscaal aantrekkelijk om als bewoners gezamenlijk zonne-energie op te wekken. De zonnepanelen hoeven niet op het eigen gebouw te liggen, maar kunnen ook op andere daken in de buurt geïnstalleerd worden, of op een beschikbaar stuk grond. Via de bestaande VvE investeren jullie gezamenlijk in een zonnedak door het kopen van zonparticipaties. Vanaf 1 april 2021 vervalt deze regeling en komt er een subsidieregeling voor o.a. zonne-energie. Bestaande projecten kunnen nog vijftien jaar gebruik maken van de voordelen in de PCR-regeling.

Zonne-energie
Zonne-energie