Project wonen boven winkels in Gouda

Een aantrekkelijke binnenstad is het visitekaartje van een gemeente. Daarnaast is er grote vraag naar woonruimte, ook in binnensteden, en dalen de huurprijzen van winkelruimtes. Het project wonen boven winkels stimuleert vastgoedeigenaren om de lege verdiepingen boven winkels te transformeren tot woningen. Door dit project blijven de panden onderhouden, wordt het woningtekort gedrukt en is de binnenstad na sluitingstijd nog levendig.

De gemeente Gouda heeft Steeds ingeschakeld om de leegstand in de binnenstad te inventariseren en beleid op te stellen om de leegstand aan te pakken. Onze aanpak voor wonen boven winkels berust op lokaal maatwerk. Onze projectmanager benadert actief de pandeigenaren en treedt op als intermediair tussen de eigenaar en de verschillende gemeentelijke disciplines. Met inlevingsvermogen, communicatie, creativiteit en vasthoudendheid boeken we goede resultaten en voorkomen we stagnatie door vaak complexe planvorming en regelgeving.

Leegstaand monument wordt levendig pand

Leegstand was al tijden een probleem in de monumentale panden in de binnenstad van Gouda, op de hoek van de Turfmarkt en de hoofdwinkelstraat de Kleiweg. Deze panden worden nu geheel gerenoveerd. De gevels hebben een aantal karakteristieke details teruggekregen en het interieur bevat nog de oude houten balklagen, kolommen en spanten. Deze blijven zoveel mogelijk intact. Op de begane grond zit inmiddels een nieuwe vestiging van een goedlopende winkel en op de verdiepingen worden appartementen met buitenruimte gerealiseerd. Door deze transformatie heeft het monument een opknapbeurt gekregen en zijn er vijf ruime woningen op een unieke locatie in het centrum van Gouda ontwikkeld. Kijk op whitehousedevelopment.com/development/dessing-design/ voor mooie foto’s.

Winkelpuien

Wij zijn ook betrokken bij het activeren en stimuleren van de eigenaren voor de aanpak van winkelpuien en bij de organisatie van de puienprijs die iedere twee jaar wordt uitgereikt.

Meer projecten