VvE projecten
 

VvE Balie DenHaag MDOPs Haagse VvEs

In samenwerking met de VvE-Balie van de gemeente Den Haag, levert Steeds een Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan voor kleine Haagse Vereniging van Eigenaren.


Projectomschrijving

Sinds 2016 levert Steeds namens de VvE-Balie Den Haag meer dan 100 Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplannen voor kleine Haagse Verenigingen van Eigenaren. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een subsidie aanvragen voor het opstellen van een MDOP. Deze subsidie is alleen bestemd voor VvE’s met minder dan 10 appartementen.

Het Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP)
Een MDOP is een meerjarenonderhoudsplan waar het onderhoud van het gebouw in een planning voor 15 jaar is opgenomen. Naast het onderhoud worden adviezen gegeven in welke verbeteringen er mogelijk zijn om de woningen energiezuiniger, gezonder en comfortabeler te maken.

Het MDOP van Steeds voldoet aan de eisen die de VvE-balie van de gemeente Den Haag heeft vastgesteld.

Subsidie MDOP
Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie aanvragen voor het opstellen van een MDOP.
Deze subsidie is alleen bestemd voor VvE’s met minder dan 10 appartementen.

Een VvE kan een starttarief van €300,- krijgen en daarbij opgeteld maximaal €100,- per appartement. De subsidie is nooit meer dan 75% van de totale kosten van het MDOP. De subsidie kan worden aangevraagd nádat de MDOP is opgesteld volgens het instructieblad.

De VvE moet een (vergader)besluit overleggen waarin zij instemt met deelname aan het volgsysteem van de gemeente om de uitvoering van het MDOP te monitoren.

De subsidie wordt uitbetaald op het bankrekeningnummer van de VvE.

Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag
Naast de Subsidieregeling energiebesparende maatregelen in eigenhuis (SEEH) en de subsidieregeling vloer- en dakisolatie van de gemeente Den Haag, kunnen kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Den Haag een lening aanvragen voor het uitvoeren van duurzaam woningonderhoud. Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag draagt bij aan kwaliteitsverbetering van woningen en het besparen op de energiekosten.

Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door geld vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De leningen die verstrekt worden uit het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag zijn bedoeld voor VvE’s met minder dan 10 appartementen. Er kan minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 per appartement geleend worden. Maximaal 50 % van het geleende bedrag kan besteed worden aan regulier onderhoud. Minimaal 50 % van de lening moet in duurzame maatregelen gestoken worden. Afhankelijk van het bedrag kan de lening terugbetaald worden in 10 of 15 jaar.

Om als VvE in aanmerking te komen voor een lening moet de VvE goed georganiseerd zijn. Dat betekent dat onder andere dat de appartementseigenaren jaarlijks vergaderen, reserveren voor toekomstig onderhoud en dat het financiële beheer van de VvE op orde is.

Het aanvragen van een lening start bij de VvE-balie.

Meer informatie over de MDOP regeling? Neem contact op met de VvE-Balie via: 070-3533281.
Wenst u door Steeds een MDOP te laten opstellen, stuur uw offerte aanvraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.