Vastgoed projecten
 

steeds project woudenbergstraat denhaag 01

Steeds (voormalig Tresfa Consult) heeft het proces- en projectmanagement uitgevoerd voor de renovatie en de modernisering van de flats Woudenbergstraat, Ysselsteinstraat en Werkhovenstraat, te Den Haag.

De flats zijn rond de jaren '50 gebouwd en waren hoog nodig toe aan een facelift. De flats zijn opgebouwd uit 3 bouwlagen van 3 woonlagen met op de plint de bergingen.

De ingreep richtte zich voornamelijk op de portieken, trappenhuizen en de gevelvlakken.

Naast de onderhoudsaspecten zijn de mogelijkheden bekeken tot bouwtechnische modernisering en is in het bijzonder aandacht besteed aan de verhoging van de belevingswaarde. De verouderde cv-ketels zijn vervangen door Hr-ketels. De appartementen die geen centrale verwarming hadden, zijn voorzien van een cv-installatie en de verouderde keukens zijn, in overleg met de beheerder, vervangen.

In de begroting was tevens een stelpost opgenomen met betrekking tot kleine aanpassingen in de woningen. Dit was een wens van de bewoners.

Steeds heeft de bouwkundige opname verricht, het tekenwerk van de bestaande- en nieuwe situatie uitgewerkt, aanvragen van de vergunningen, het coördineren van de aanbesteding en directievoering en toezicht verricht op de uitvoerende werkzaamheden.

Totale bouwkosten ± € 1.700.000 exclusief BTW.