Vastgoed projecten
 

steeds project wateringseveste denhaag 01

In opdracht van NV Stedelijk Belang heeft Jan Vlasman het projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van het bedrijvencomplex Wateringse Veste, te Wateringen.

Het bedrijvencomplex is ontworpen door KOW architectuur en ligt gelegen op een toplocatie in het bedrijventerrein Wateringseveld in Wateringen nabij A4 (Den Haag, Delft en Westland) en aan de provinciale weg N211.

Het afgesloten complex met een totale oppervlakte van 12.000 m², bestaat uit twee gebouwen met 3.500 m² bebouwingsoppervlak op de begane grond en 1.750 m² bebouwingsoppervlak op de 1e verdieping. Het terrein van het complex bestaat uit een groenvoorziening van 2.500 m² en 6.000 m² bestrating incl. parkeerterrein.

Gebouw A - Bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit 16 bedrijfsunits met een entresolvloer. Het gebouw is opgebouwd uit een staalconstructie met betonvloer en afgewerkt met een kwalitatief hoogwaardig aluminium gevelbekleding.
Indeling bedrijfsunits: Begane grond; entree, meterkast, opgang naar eerste etage, overheaddeur naar bedrijfshal met opslagruimte. 1e etage; overloop, pantry, kantoorruimte, toilet en opslagruimte.
De bedrijfsunits worden casco verkocht aan diverse ondernemers uit Den Haag.

Gebouw B - Multifunctioneel - bedrijfsgebouw bestaande uit een magazijn, werkplaatsen, technische dienst op de begane grond en kantoorruimten op de 1e verdieping is verkocht (turn-key) aan woningcorporatie Staedion.

Projectmanagement

  1. Vertegenwoordigen opdrachtgever
  2. Besluiten over resultaten & voortgang
  3. Bewaken budget
  4. Adviseren verhouding kosten / kwaliteit
  5. Inbreng bouwkundige expertise
  6. Directievoering & Toezicht
  7. Coördineren activiteiten aannemer, architect, constructeur, technische adviseurs, gemeentelijke instanties, nutsbedrijven, makelaar, notaris en kopers
  8. Beoordelen / controle meer- en minderwerk
  9. Beoordeling / controle bestek & tekeningen architect, constructeur & technische adviseurs

 

Financieel
Totale bouwkosten ca. € 4.265.000.

Oplevering
Het bedrijvencomplex is opgeleverd in 2001.