Vastgoed projecten
 

steeds project tuvistatoren delft 01

Steeds is in opdracht van Staedion op detacheringbasis betrokken geweest als projectmanager bij de realisatie van de nieuwbouw woontoren "Tuvista" te Delft.

De woontoren ligt midden in een groene zone naast het voormalige TNO-terrein. Het gebied achter de woontoren wordt opnieuw ontwikkeld. Het voormalige bedrijfsterrein maakt plaatst voor eengezinswoningen en appartementen, die omgeven worden door veel groen en water.

De woontoren bestaan uit 13 lagen met luxe appartementen voor de verhuur. De appartementen zijn door de architect ontworpen, zodat ieder appartement een eigen woonbeleving heeft. De appartementen hebben ieder hun eigen unieke uitzicht over Delft en de Rotterdamse skyline. De appartementen bestaan uit 3 kamers (voorzien van een balkon, loggia of semi-serre), badkamer, toilet en bergingsruimte. Op de begane grond is een kinderdagverblijf gecreëerd.

Er zijn in Tuvista de nieuwste energietechnieken toegepast => Warmte pompen / warmte en koude opslag uit de grond. Alle appartementen beschikken over vloerverwarming. Het water wordt verwarmd door het grondwater op 120m diepte onder het gebouw. Het tapwater van de boiler wordt hierdoor verwarmd. De ruimten worden door dit systeem ook in de zomer gekoeld.

Door deze energiezuinige en milieuvriendelijke energietechniek geeft dit een hoog comfortgehalte aan de appartementen.

De Tuvista woontoren is gebouwd met de huidige moderne bouwmaterialen en installaties. De kenmerken van Tuvista is de robuuste vorm en moderne architectuur.

Tuvista was het eerste gebouw van de gebiedsontwikkeling "de Watertuinen van Delft".

Investering

Aanneemsom €7,9 miljoen excl. BTW.