Vastgoed projecten
 

steeds project prinsegracht8 denhaag 01

Jan Vlasman van Steeds heeft op detacheringbasis en icm de architect directievoering en toezicht gehouden op de transformatie van het rijksmonument aan de Prinsegracht 8 tot "Humanity House" t.b.v. het Nederlandse Rode Kruis.

Het monumentale Rijksmonument aan de Prinsegracht 8, is ingrijpend gerestaureerd en gerenoveerd. De gevels, de kapconstructie en de monumentale plafonds zijn gerestaureerd. Tevens is er een personenlift en twee mindervalide liften in het gebouw geplaatst. De oude uitbouw aan de achterzijde, die in slechte staat was, is gesloopt en nieuw teruggebouwd.

Het voormalige koetshuis aan de Boekhorststraat 13B, wat deel uitmaakt van het complex, is gerenoveerd tot kantoorruimte.

Binnen de sloopwerkzaamheden is er sprake geweest van vervuilde grond (BUS-melding).

Er is door het architectenbureau een nieuwe inrichting ontworpen voor toegang achterzijde gebouw + inrichting parkeerterrein incl. terreinafsluiting. Uitgevoerd door aannemer weg- en waterbouw.

Investering

Bouwsom € 4.500.000 excl. BTW.

Uitvoeringswijze

Restauratie is hoofdzakelijk op traditionele wijze uitgevoerd. Bouwkundig restauratie van de gevels en dakconstructie (dakpannen en dakbeschot zijn vernieuwd), balklagen, vloeren, plafonds en wanden. De installaties zijn nieuw aangebracht evenals de gevelramen en de uitbouw.

Bijzonderheden

Behoorlijk wat wijzigingen cq meer- en minderwerken vanuit de gebruiker tijdens het uitvoeringsproces, terwijl het project binnen de gestelde tijdsperiode opgeleverd moest zijn.

Zeer strakke planning i.v.m. officiële opening door zkh. Prinses Margriet.