Vastgoed projecten
 

steeds project luxus denhaag 01

Op detacheringsbasis heeft Jan Vlasman projectmanagement, incl. directievoering uitgevoerd op de uitvoerende werkzaamheden van de zogenaamde "Luxus- panden": Boekhorststraat 93 t/m 99A.

De Luxus-panden gelegen aan de Boekhorststraat in het centrum van Den Haag, moesten in het kader van de totale revitalisering ingrijpend gerenoveerd worden. In de totale revitalisering heeft de gemeente Den Haag, Staedion, de Wijkontwikkelingsmaatschappij en ondernemers, gezamenlijk gewerkt om de winkelstraat weer aantrekkelijk te maken voor consumenten en potentiële winkelondernemers. Met de verbetering moesten ook het gevoel van veiligheid en uitstraling vergroot worden. Wethouder Henk Kool bracht een bezoek en ontstak de feestverlichting om de nieuwe Impuls van de winkelstraat officieel te openen.

De Luxus-panden bestaande uit vijf appartementen met daaronder drie winkelruimten zijn in traditionele bouwstijl gerenoveerd, waarbij de gevels herbouwd zijn en in oorspronkelijke stijl opnieuw zijn opgetrokken.

Door de succesvolle aanpak van de renovatie van de Luxus-panden, waren de panden genomineerd voor de Nieuwe Stadsprijs 2008, in de categorie 'Kleine projecten'. Volgens het juryrapport is de Boekhorststraat zeker 'een aanzet tot verdere verfraaiing en ingebruikname van de woningen boven de winkels in de binnenstad'.

Projectmanagement, incl. directievoering:

  1. vertegenwoordigen opdrachtgever/eigenaar
  2. besluiten over resultaten en voortgang
  3. bewaken budget & voortgang
  4. adviseren verhouding kosten/kwaliteit
  5. inbreng bouwkundige expertise
  6. beoordeling / controle bestek & tekeningen architect, constructeur
  7. coördineren activiteiten aannemer, architect, constructeur, gemeentelijke instanties, nutsbedrijven
  8. beoordelen / controle meer- en minderwerk

 

Kosten realisatie

Ca. € 1.500.000, -

Uitvoeringsduur

Start uitvoering: juli 2007
Opleveringsdatum: juni 2008