Vastgoed projecten
 

steeds project hetwerkpaleis denhaag 01

In opdracht van NV Stedelijk Belang heeft Jan Vlasman het projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van het project Het Werkpaleis, te Den Haag.

De herinrichting van het voormalige Eneco-terrein is waarschijnlijk het meest in het oog springende onderdeel van "De Verademing", een in het stadscentrum Regentessekwartier gelegen terrein, een industrieel eiland waar ooit het Gemeentelijk Energiebedrijf en de Gemeentereiniging hun bedrijfsvoering hadden.

Aan de rand van "De Verademing" zijn aan de Bautersemstraat 15 riante herenhuizen gebouwd – aangeduid als "Het Werkpaleis".

Het Werkpaleis was een deelplan binnen "De Verademing". Enkele oude gebouwen op het vroegere Gemeentelijke Industrie Terrein in Den Haag, gelegen in een beschutte hoek van het plangebied, hebben een facelift gekregen en een nieuwe functie. Andere gebouwen zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw en voor een centraal gelegen plein.

De door NV Stedelijk Belang ontwikkelde herenhuizen met woonwerkfunctie zijn in een gesloten gevelrij geplaatst. De ruime woon-werk-woningen maken het mogelijk wonen en werken of veel ruimte vragende hobby te combineren. Op de begane grond een (kantoor)ruimte van 76 m2 met daarboven twee verdiepingen met een woonruimte van 120 m2 en terras van 28 m2. De woon-werk-woningen zijn volledig geïsoleerd en hebben een eigen parkeergelegenheid op het terrein.

Projectmanagement

  1. Vertegenwoordigen opdrachtgever
  2. Besluiten over resultaten & voortgang
  3. Bewaken budget
  4. Adviseren verhouding kosten / kwaliteit
  5. Inbreng bouwkundige expertise
  6. Directievoering & Toezicht
  7. Coördineren activiteiten aannemer, architect, constructeur, technische adviseurs, gemeentelijke instanties, nutsbedrijven, makelaar, notaris en kopers
  8. Beoordelen / controle meer- en minderwerk
  9. Beoordeling / controle bestek & tekeningen architect, constructeur & technische adviseurs

 

Oplevering
Het project is opgeleverd in 2002.