Vastgoed projecten
 

steeds project hertoginnelaan denhaag 01

Steeds heeft in opdracht van De Regenbogen Beheer een omgevingsvergunning aangevraagd voor de transformatie van een kantoorpand aan de Groot Hertoginnelaan 37-39, te Den Haag.

Het kantoorgebouw "Duinauwe" gelegen op de hoek van de Groot Hertoginnelaan en de Stadhouderlaan, in de wijk "Duinoord", bestaat uit diverse kantoorunits in het souterrain, bel-etage en verdiepingen met op de derde verdieping een penthouse met dakterras. Totale oppervlakte kantoorpand ca. 935 m2.

De Regenbogen Beheer heeft hun plannen voorgelegd met de intentie om de kantoorunits m.u.v. de bel-etage te transformeren naar appartementen.

Steeds is gevraagd om het tekenwerk te verrichten voor de aanvraag van een omgevingsvergunning.

In goed overleg zijn er ontwerpen gemaakt voor het creëren van in totaal 9 luxe appartementen in het souterrain en de 1e en 2e verdieping.

In de ontwerpfase moest rekening gehouden worden met het intact houden van de bestaande kantoorfunctie op de bel-etage. De bel-etage is verhuurd aan een advocatenbureau. De houten binnentrap die vanaf het souterrain toegang gaf tot de bel-etage en de verdiepingen moest deels gesloten en verwijderd worden, zodat de betetage bouwkundig afgescheiden kon worden van de nieuw te creëren appartementen/studio's.

In het souterrain zijn binnen de bouwkundige schil van de voormalige kantoorunits drie appartementen ontworpen. Door de bouwkundige scheiding tussen het souterrain en bel-etage waren extra voorzieningen noodzakelijk voor de toegang tot deze appartementen. In de achtergevel zijn nieuwe toegangen gecreëerd.

Op de verdiepingen zijn zes appartementen/studio's ontworpen. Voor de toegang tot de appartementen/studio's kon het gemeenschappelijke trappenhuis gebruikt worden. Dit trappenhuis werd in de bestaande situatie gebruikt als centrale toegang voor de kantoorunits op de verdiepingen en het penthouse. Het trappenhuis diende tevens als vluchtweg. In de nieuwe situatie is het centrale trappenhuis aangewezen als extra beschermde vluchtroute.

In November 2014 heeft de gemeente Den Haag de reguliere omgevingsvergunning voor de transformatie goedgekeurd en de vergunning verleend.

Uitvoerende werkzaamheden Steeds

  • Bouwkundige opname en inmetingen
  • Het uittekenen van de bestaande situatie: gevels, plattegronden, daken en doorsneden
  • Het uitwerken van een voorlopig ontwerp in overleg met de opdrachtgever
  • Het uittekenen van de nieuwe situatie: gevels, plattegronden, daken en doorsneden
  • Het maken van detailtekeningen bestaand en nieuw
  • Overleggen met bouwfysisch adviseurs en de gemeente Den Haag
  • Aanvraag omgevingsvergunning