Gemeente projecten
 

steeds project oranjeplein denhaag 01 

Project "Witte Wand" Oranjeplein
Steeds heeft in opdracht van gemeente Den Haag het proces- en projectmanagement uitgevoerd voor de renovatie van de panden aan het Oranjeplein, te Den Haag.

De monumentale panden aan het Oranjeplein waren hoognodig toe aan renovatie.

De gebreken in de gevels waren deels de oorzaak van de slechte fundering. Voordat er met het groot onderhoud van het casco en het herstel van de monumentale voorgevels gestart kon worden, moest eerst funderingsherstel uitgevoerd worden.

Omdat het gehele project een lange, moeizame voorgeschiedenis heeft gehad, geloofde de eigenaren niet meer in dit project en was de kans groot dat het project niet van de grond zal komen.
In opdracht van de gemeente Den Haag is het ons gelukt om opnieuw vertrouwen te winnen bij de verschillende eigenaren. De meeste eigenaren waren na individuele gesprekken met Steeds weer bereid om het vernieuwde traject te volgen.

De eigenaren konden gebruik maken van subsidie en een financieringsarrangement voor alle onderdelen.

Door de aanbesteding, op basis van design & construct, werd tijdwinst geboekt en zijn de risico's beperkt.

De funderingen waren hersteld met schroef-injectiepalen. Alle panden hebben een nieuwe betonnen begane grond vloer gekregen. Bij de woningen met een souterrain is deze uitgevoerd als waterdichte bak.

De investeringen bedragen gemiddeld € 194.000 per pand, in totaal een investering van € 3,3 miljoen.