Gemeente projecten
 

steeds project lampionnen van Laak den haag 01

In 2002 is het project Lampionnen van Laak gestart. Het project is het leven geroepen, omdat in Laak weinig gebruik wordt gemaakt van de toen nog beschikbare Kleine Monumentenzorg subsidie. Dit had vooral te maken het feit dat er een aantal formaliteiten zijn, die eigenaren ervan kunnen weerhouden het aan te vragen. De gemeente Den Haag heeft Steeds (toen Woningbeheer) gevraagd om het project te begeleiden. In dit project wordt gericht op het gedeelte met een hoog ensemblewaarde.

Het betreft hier de Gouverneurlaan, Jonckbloetplein, Lorentzplein en de Genestetlaan. De portiekramen aan deze lanen en pleinen dienen zoveel mogelijk te worden hersteld of zelfs vervangen met glas-in-lood ramen. Het gaat om terugbrengen in originele stijl. Het betreft ongeveer 140 ramen.

Plan van aanpak
De gemeente Den Haag heeft € 3.000,- aan Kleine Monumentenzorg beschikbaar gesteld voor de wijk Laak. Steeds zal voor alle verenigingen een aanvraag voor de KMZ subsidie indienen. De aanvraag dient te voorzien van een gespecificeerde offerte, een foto van de huidige en gewenste situatie. Een VvE komt enkel en alleen voor de KMZ subsidie in aanmerking wanneer het achterstallig onderhoud is weggewerkt of op korte termijn wordt weggewerkt. Het project Lampionnen van Laak is gekoppeld aan het IBG project. De KMZ subsidie is kostendekkend. Het enige wat de VvE hoeft te doen is een akkoord geven, dit kan door een schriftelijk besluit.