Gemeente projecten
 

steeds project balkons rijswijk 01

Steeds is door gemeente Rijswijk ingehuurd om voor 5.000 woningen de bouwkundige staat van de balkons te inspecteren en advies te geven aan VvE's over de besluitvorming.

In oud-Rijswijk om de Haagweg heen zijn een aantal balkons in (zeer) slechte staat van onderhoud. In totaal worden 5.000 woningen opgenomen, waarvan nu al blijkt dat meer dan de helft van de balkons niet in orde zijn. Om te voorkomen dat in de toekomst onveilige situaties ontstaan, is de gemeente actief aan de slag gegaan om eigenaren/VvE's te bewegen om noodzakelijk onderhoud aan hun balkons weg te werken. U kunt hierbij denken aan het herstellen van draagconstructies, balustrades die niet goed bevestigd of hoog genoeg zijn en houten balkonhekken die verrot zijn.

Het handhavingtraject begint eerst met stimuleren en mocht het stimuleren de eigenaren niet bewegen, dan gaat de gemeente Rijswijk over tot dreigen en uiteindelijk het daadwerkelijke handhaven. Het laatste is in de vorm van een aanschrijving met een dwangsom. Indien de inspecteur ernstige constructieve gebreken constateert, wordt direct overgegaan op de spoedaanschrijving.

Bijna 5.000 woningen zijn gecontroleerd en een aantal eigenaren/VvE's zijn aan de slag met het aanpakken van hun balkon.