Vastgoed projecten Hits: 1105
 

steeds project uitgeeststraat denhaag 01

Steeds (voormalig Tresfa Consult) heeft het proces- en projectmanagement uitgevoerd voor de renovatie en de modernisering van de galerijflat Uitgeeststraat 97 t/m 225, te Den Haag.

Uitgeeststraat 97 t/m 225 is rond de jaren '50 gebouwd en was hoog nodig toe aan een facelift. De flat is opgebouwd uit 5 bouwlagen, bestaande uit: 32 vierkamerappartementen, 8 driekamerappartementen, 20 garageboxen en 1 bedrijfsruimte.

De facelift richtte zich nu voornamelijk op de hoofdentree en trappenhuizen en de niet aangepakte geveldelen. Naast onderhoudsaspecten werden de mogelijkheden bekeken tot bouwtechnische modernisering en werd bijzondere aandacht besteed aan verhoging van de belevingswaarde. Een jaar voordat de renovatie cq facelift zou plaatsvinden, heeft de flat een schilderbeurt onder gaan.

In de begroting waren stelposten opgenomen met betrekking tot kleine aanpassingen in de woningen, dit betrof wensen van de bewoners.

Het plan van aanpak zag er als volgt uit:

Achterstallig onderhoud

Het voegwerk van de gevels is voor 10% aangepakt, de gevels zijn gereinigd en geimpregneerd, plaatselijk zijn er houten kozijnen hersteld, nieuwe afwerkvloeren op de galerijen aangebracht, klein onderhoud plaatsgevonden aan het rioleringsstelsel (Waar nodig vervangen van de standleidingen en het doorfrezen ervan. Rekening houdend met eventuele asbest.), de hemelwaterafvoeren zijn vervangen, problemen met de stadverwarming zijn opgelost (iom de beheerder).

Facelift

Een ingrijpende renovatie aan de hoofdentree en de trappenhuizen aan de kopgevels, het vloer- en wandtegelwerk is vervangen, de wanden van de entree zijn gesausd, de entreedeuren en de kozijnen zijn vervangen en er is een luifel gemaakt aan de buitenzijde van de entree.

De entree werd afgesloten en de brievenbussen kwamen aan de buitenzijde van de entree. Daarnaast werd een videofoon geinstalleerd. De vloeren en trappen in de trappenhuizen zijn behandeld, de tuin aan de voorzijde is opgeknapt, de algemene verlichting is vervangen inclusief de verlichting van de gang van de berging en er is waar nodig extra verlichting in de gang van de berging aangebracht.

  1. De hekwerkken van de galerij en balkons zijn geschilderd. Er zijn panelen aangebracht op de balkonhekken aan de straatgevelzijde en de privacyschermen zijn vervangen
  2. Het achterterrein is opnieuw bestraat, de parkeerplaatsen zijn aangepast en zijn er 2 slagbomen geplaatst
  3. De dakbedekking is vervangen door een nieuwe toplaag, de schoorstenen en de liftopbouw zijn gecontroleerd
  4. Enkele lift toegangsdeuren zijn vervangen voor dubbele RVS deuren, de liftcabine is verfraaid en de drukknoppanelen zijn vervangen
  5. De puien van bedrijfsruimte nr. 255 zijn opgeknapt door een schilderbeurt

 

De werkzaamheden zijn in bewoonde staat uitgevoerd.

Steeds heeft in samenwerking met de beheerder alle klachten tijdens deze de uitvoering zo goed mogelijk afgehandeld. Voornamelijk de liftwerkzaamheden gaven veel overlast aan de bewoners die slecht ter been waren. In overleg met de beheerder en de gemeente is toen een noodlift geplaats.

Steeds heeft in het totale traject, de bouwkundige opname verricht, het tekenwerk van de bestaande- en nieuwe situatie uitgewerkt, vergunningen aangevraagd, het coördineren van de aanbesteding en directievoering en toezicht verricht op de uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast hebben wij in de ontwerpfase, detailleringen en 3D-schetsontwerpen gemaakt van de gezichtsbepalende delen.

Totale bouwkosten ± € 600.000 exclusief BTW.