Op een extra algemene ledenvergadering heeft de VvE Couperusduin III in Den Haag ingestemd met het afsluiten van een duurzaamheidslening, de energiebespaarlening voor verenigingen van eigenaren uit het nationaal energiebespaarfonds.

Het besluit van de algemene ledenvergadering maakt de weg vrij voor uitvoering van het plan Duurzaam groot-onderhoud Couperusduin III. Het project omvat onder meer:
• Het isoleren van daken, balkons en galerijen;
• Het vervangen van de bestaande collectieve VR-ketels door HR-ketels;
• Het individueel bemeteren van het warmtegebruik, en het optimaliseren (waterzijdig inregelen) van de verwarmingsinstallatie;
• Het vervangen van de kozijnen door nieuwe kozijnen met triple beglazing.

Met de realisatie van het project wordt een reductie van 40% op het energieverbruik bereikt.

Samen met een groep van actieve eigenaren, uit het 111 appartementen omvattende project, heeft Steeds dit project in projectteam verband voorbereid. Deze samenwerking heeft juist door de inzet en betrokkenheid van deze actieve eigenaren geleid tot het breed draagvlak onder de leden van de VvE.

De eerst volgende stappen die nu genomen gaan worden zijn het maken van contractafspraken met de betrokken aannemers en installateurs, het afsluiten van de lening en het aanvragen van de beschikbare subsidies. De VvE verwacht in het najaar van 2017 een start te maken met de uitvoering. Het totale project heeft een doorlooptijd van iets meer dan een jaar en een investering van € 2.775.000,-

Wilt u meer weten over dit "Vergroeningstraject" of heeft uw VvE ook belangstelling voor verduurzaming? Neemt u dan contact op met dhr. H. (Henk) de Jong, projectmanager Steeds, via 015-3644067 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gerelateerde artikelen:
19-09-2016 : VvE Couperusduin III kiest voor duurzame maatregelen