Bewoners blijven thuis wonen tijdens verbouwing

Bewoners blijven thuis wonen tijdens verbouwing

De verbouwing van de IJsseltoren in Krimpen a/d IJssel gestart. In september zijn de werkzaamheden begonnen op de bovenste verdieping. De verbouwing wordt in bewoonde staat uitgevoerd, dit brengt uitdagingen met zich mee.

Na een intensief voortraject heeft de IJsseltoren (officieel: VvE Prins Bernhardstraat 1-54) in juni 2021 gekozen voor een grootschalige renovatie. Het gebouw heeft negen woonlagen met op iedere verdieping zes woningen. Er is gekozen om iedere verdieping afzonderlijk te renoveren. Er is gestart met de bovenste verdieping en er wordt naar beneden gewerkt in een treintje. De bouwvakkers werken op dit moment op de vijfde verdieping.

De gevel van IJsseltoren bestaat grotendeels uit kozijnen. De open delen zijn ramen en de gesloten delen zijn ingevuld met panelen. De eigenaren hebben gekozen om de bestaande houten kozijnen te vervangen voor aluminium kozijnen. Een groot voordeel is dat de nieuwe kozijnen onderhoudsarm zijn en er dus geen schilderbeurten meer nodig zijn. De nieuwe kozijnen worden isolerend uitgevoerd, de ramen zijn gevuld met triple glas en de panelen met hoge kwaliteit isolatiemateriaal.

Iedere woning heeft maximaal een week overlast van de werkzaamheden. Als eerste stap worden de radiatoren losgekoppeld. Vervolgens worden per kamer de oude kozijnen verwijderd en dezelfde dag de nieuwe kozijnen geplaatst. Aan het einde van de week worden de nieuwe radiatoren en het decentrale ventilatiesysteem geplaatst.

Verbouwingen kunnen niet zonder overlast plaats vinden, maar deze zijn minimaal gehouden doordat er van verdieping naar verdieping en van kamer naar kamer gewerkt wordt. De bewoners kunnen tijdens de verbouwing er blijven wonen, waardoor er geen tijdelijke verhuizingen nodig zijn. De bewoners gaven aan dat ze het prettig vonden om mee te kunnen kijken met de werkzaamheden in de woning.

Naast de huidige werkzaamheden;

  • worden de balkons en balustrades vernieuwd;
  • de plafonds van de bergingen worden geïsoleerd (vloer);
  • het dak wordt geïsoleerd en er worden zonnepanelen geplaatst;
  • en er wordt een energiezuinige lift geïnstalleerd.

De verwachting is dat de werkzaamheden voor de zomervakantie van 2022 zijn afgerond.

Laatste nieuws