Verduurzaming

Bij veel Vereniging van Eigenaren leeft de gedachte dat zij kunnen besparen op energielasten. Dat kan door te investeren in duurzame maatregelen. Een lastige vraag is: Waarmee te beginnen? Het isoleren van de daken, gevels en vloeren, het verbeteren van de installaties of het installeren van zonnepanelen.

Steeds Duurzaamheidsscan

 

Het uitvoeren van duurzame maatregelen om te komen tot besparing op het energieverbruik en uitstoot van CO2 staat steeds meer in de belangstelling, ook bij VvE’s. Het is voor VvE’s vaak moeilijk om te beoordelen waar te beginnen. Gaan we besparen door isoleren, gaan we zelf energie opwekken met zonnepanelen of kunnen we besparen door de (collectieve) verwarmingsinstallatie te optimaliseren?

 

Duurzaamheidsscan van Steeds

Steeds levert voor Vereniging van Eigenaren het ontwikkelde product de “Duurzaamheidsscan”. De duurzaamheidsscan is erop gericht om VvE's in korte tijd helderheid te verschaffen in de verschillende mogelijkheden van verduurzaming. Sommige VvE’s hebben zelf al verbeteringen in gedachten, maar willen graag weten wat de kosten en de besparingen zijn.

Ten behoeve van het opstellen van de rapportage starten wij met een inventarisatie van gegevens over het huidige energieverbruik, het gebouw en de installaties. Wij verzoeken de beheerder/het bestuur en, indien mogelijk, enkele leden, gegevens aan te leveren. Na ontvangst voeren wij een deskresearch uit en verwerken wij de gegevens.

Een schouw ter plaatse is de volgende stap. Alle gegevens worden ingevoerd in een rekentool. We rekenen 3 verschillende scenario’s door. De resultaten worden overzichtelijk vastgelegd in een rapportage, die wij in PDF-format per mail aanleveren. Indien gewenst worden de resultaten met de opdrachtgever besproken in een gesprek.

In de duurzaamheidscan brengen we een breed pakket aan aspecten in beeld:
 - Het huidige energieverbruik, indien gewenst een check op energieleverantie;
 - De mogelijkheid tot besparen door isoleren;
 - De collectieve installaties en de mogelijkheid te besparen op het gas- en/of elektraverbruik;
 - Eventueel mogelijke en/of noodzakelijke verbeteringen aan de ventilatie;
 - De mogelijkheden tot het zelf opwekken van energie;
 - Een indicatie van de Energielabels en Energie indexen voor en na verbetering;
 - De mogelijkheden met betrekking tot subsidie vanuit het Rijk en/of gemeente;
 - De mogelijkheden met betrekking tot financiering.

Uitgangspunten van de onze duurzaamheidsscan voor VvE's zijn:

1. Laagdrempelig, een rapport voor alle leden;
2. Betaalbaar, vanaf € 1.250,- exclusief BTW;
3. Logisch, het advies geeft snel een inzicht in de voor de hand liggende ingrepen;
4. Praktisch, de VvE kan op basis van de scan heldere besluiten nemen over het vervolgtraject.


Vraag de "Duurzaamheidsscan" aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-073 2600.