Bouwkundig Hits: 3993

Om een indicatie van de voorlopige bouwkosten te krijgen is het opstellen van een kostenraming nodig. Met de kostenraming van Steeds, eventueel voorzien van een werkomschrijving, krijgt u deze indicatie op een efficiënte en overzichtelijke wijze.

De kostenraming van Steeds

Op basis van het Programma van Eisen (PvE) wordt in de voorbereidingsfase een kostenraming opgesteld. Deze gaat vooraf aan een definitieve werkbegroting en aan een bouwofferte/aanbieding van aannemers t.b.v. de aanbesteding.

De projectmanagers van Steeds hebben ruime ervaring in het ramen van bouwkosten voor renovatie-, restauratie-, verduurzaming- en herbestemmingsprojecten. Voor de opdrachtverstrekking bepalen we eerst samen met u de op te nemen onderdelen, het detailniveau, de wijze van ramen en de opzet van de rapportage, zodat wij uw wensen, eisen en verwachtingen goed kunnen waarmaken.

Op basis van uw wensen en eisen wordt de kostenraming op de navolgende onderdelen uitgewerkt:

  1.  - Directe kosten (arbeid, materieel, materiaal, onderaannemers)
  2.  - Indirecte kosten (eenmalige kosten, uitvoeringskosten, algemene kosten, winst en risico)
  3.  - Geschatte kosten voor nog niet uitgewerkte onderdelen

 

Steeds levert de kostenraming aan in een overzichtelijke opzet met vermelding van de uitgangspunten op basis waarvan de kosten zijn geraamd.

Eventueel kan aan de kostenraming een werkomschrijving gekoppeld worden. De werkomschrijving (niet zijnde een bestek) beschrijft globaal:

  1.  - Welke handelingen verricht moeten worden
  2.  - Welke bouwkundige ingrepen verricht moeten worden
  3.  - Welke kwaliteit de aannemer moet leveren

 

Zodoende wordt op een snelle en kostenbewuste wijze al vroeg in het proces duidelijk wat de opgenomen kostenposten zijn waarmee verschil van interpretatie tussen betrokken partijen voorkomen kan worden.

Steeds past de kostenraming tevens toe bij kosten- en batenanalyses en bij haalbaarheidsonderzoeken. Kijk voor meer informatie naar onze producten Kosten- en batenanalyses en Haalbaarheidsonderzoek.

Vraag een “Kostenraming (met werkomschrijving)” aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-073 2600.

steeds kostenraming