Bouwkundig Hits: 3982

Met een kosten- en batenanalyse wordt inzichtelijk of de (gekozen) realisatie/uitvoering van een project rendabel is. Het is van essentieel belang dit bij de start van een project uit te laten voeren om niet achteraf tot de conclusie te komen dat het project toch niet rendabel blijkt te zijn. De kosten- batenanalyse van Steeds geeft u dit vereiste inzicht.

De kosten- en batenanalyse van Steeds

Bij het nemen van besluiten over het investeren in projecten die groot, langdurig of complex zijn, waarin belangen van verschillende partijen afgewogen moeten worden, is het belangrijk dat op de volgende vragen antwoorden komen:

  1. 1. Wat zijn de voor- en nadelen van het project?
  2. 2. Wie dragen de lusten en wie de lasten?
  3. 3. Wat levert een alternatieve inzet van middelen op?
  4. 4. Is een alternatieve invulling van het project voordeliger?
  5. 5. Welk prijskaartje hangt aan onzekerheden en risico’s op de lange termijn?

 

De kosten- en batenanalyse van Steeds geeft antwoord op deze vragen en levert een duidelijk overzicht dat helpt om feitelijk onderbouwde besluiten te kunnen nemen.
In de kosten- en batenanalyse worden alle grondkosten, bouwkosten, bijkomende kosten aangegeven en afgezet tegen de baten.

Inhoudelijk worden de navolgende aspecten behandeld en uitgewerkt:

  1.  - Afweging verwachte kosten t.o.v. verwachte baten, keuze voordeligste oplossing
  2.  - Inzicht in eventueel financiële problemen met bijbehorende oplossingen
  3.  - Welke ingrepen en of maatregelen zijn nodig om het project rendabel te krijgen

 

Het resultaat van een kosten- en batenanalyse bepaalt of het interessant is om te investeren in een project.

Indien voor de start van een project geen kosten-, batenanalyse is uitgevoerd kan bij twijfel het toch de moeite waard zijn om de kosten- batenanalyse alsnog uit te laten voeren. Daarmee wordt inzichtelijk of het project daadwerkelijk rendabel gerealiseerd kan worden, of dat aanpassingen noodzakelijk zijn om het project alsnog rendabel te krijgen.

Steeds levert de kosten- en batenanalyse ook in combinatie met een haalbaarheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie naar ons product Haalbaarheidsonderzoek.

Vraag een “Kosten- en batenanalyse” aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-073 2600.

steeds kosten en batenanalyse