Bouwkundig Hits: 3962

Wanneer bij een bouwproject de voorwaarden voor uitvoering onvoldoende duidelijk zijn kunnen in de uitvoerings- of opleverfase onverwachte geschillen voordoen. Een bouwkundig bestek van Steeds zorgt ervoor dat u vooraf inzicht heeft in de kwaliteit van het eindresultaat. Dit kan problemen voorkomen en geeft duidelijkheid en zekerheid.

Het bouwkundige bestek van Steeds

Voor de aanbestedingsfase van renovatie-, restauratie- en herbestemmingsprojecten kan Steeds op basis van het Programma van Eisen (PvE) of op basis van een kostenraming inclusief werkomschrijving een bestek met voorwaarden opstellen.

Een bestek omvat:

  1.  - Een intakegesprek
  2.  - De uitvoerende bouwwerkzaamheden
  3.  - De te gebruiken materialen
  4.  - De van toepassing zijnde administratieve, juridische en technische bepalingen
  5.  - De uitvoeringsvoorwaarden

 

Aan het bestek zijn bestektekeningen gekoppeld die samen met de technische omschrijving de basis vormen voor prijsvorming en de basis zijn van het contract van aanneming tussen opdrachtgever en aannemer.
Steeds hanteert standaard als administratieve basis voor een bestek de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012 (UAV 2012).

De voordelen van een bestek:

  1.  1) Juridisch sta je sterker
  2.  2) Inzicht in de kwaliteit, kosten en tijd
  3.  3) In de offerte fase worden geen appels met peren vergeleken
  4.  4) In de uitvoering is de kwaliteit vastgelegd
  5.  5) Tijdens de oplevering geen eindeloze discussies in verschillen van inzicht, kwaliteit en geld

 

Steeds kan naast het opstellen van een bouwkundig bestek ook voor u het tekenwerk of de aanbesteding van projecten verzorgen. Kijk voor meer informatie naar onze producten Tekenwerk of Aanbesteding.

Vraag vrijblijvend een “Bouwkundig bestek” aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-073 2600.

steeds bouwkundig bestek