VvE Carel van Nieveltstraat kiest voor duurzame maatregelen
De Rotterdamse VvE aan de Carel van Nieveltstraat 6 t/m 32 heeft gekozen om samen met Steeds verduurzaming van het woongebouw te verder onderzoeken. Deze verdiepingsslag maakt het voor de leden mogelijk om te kiezen voor duurzame verbeteringen. De VvE heeft interesse in vervanging van de kozijnen en het isoleren van het dak.
De twee woonblokken van VvE Carel van Nieveltstraat 6 t/m 32 zijn typische voorbeelden van de wederopbouwarchitectuur in Rotterdam. De galerijflats zijn in 1951 gebouwd volgens bouwstijl ‘Delftse School’. Deze stijl is zichtbaar met gesloten gevels, kappen en de toepassing van traditionele bouwmaterialen. Ook de ruimtelijke opzet met de groene hoven tussen de bouwblokken is een kwaliteit van deze bouw. Deze kwaliteiten behouden kan alleen doordat onderhoud en verduurzaming op zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd.
Het verduurzamingsproces is gestart met vernieuwd inzicht in het de huidige onderhoudssituatie en een energieadvies. Uit het MJOP is gebleken dat het planmatig schilderen van de zachthouten kozijnen, groot dakonderhoud en het vervangen van de gietijzeren standleidingen de grootste onderhoudsposten zijn. Met behulp van het Maatwerk Energieadvies is de VvE geïnformeerd over de kansen van verduurzamen. De VvE heeft gekozen om twee isolerende maatregelen verder uit te diepen: het vervangen van de kozijnen en het isoleren van het dak.
De huidige kozijnen zijn uitgevoerd in hout met enkel glas en hebben een bovenlicht met verfijnd glas en lood. Bij de vervanging kan de VvE kiezen voor houten of onderhoudsarme kozijnen met triple glas. Hardhouten kozijnen zullen gezien de uitstraling beter aansluiten bij de bestaande uitstraling, maar zullen om de 5 à 10 jaar vragen om een schilderbeurt. Kunststof kozijnen lijken minder op de bestaande kozijnen, maar zullen ook in aanschaf en onderhoud lager in de kosten zijn. Beide opties gaan we voor de VvE uitzoeken, zodat de leden kunnen kiezen hoe ze de kozijnen willen vervangen. Daarnaast heeft de VvE de voorkeur uitgesproken voor het isoleren van de vliering en zo het dak te verduurzamen.
Als VvE Carel van Nieveltstraat 6 t/m 32 deze maatregelen heeft uitgevoerd, zijn de woningen gemiddeld twee labelstappen verbeterd. We helpen deze VvE niet alleen met de technische vertaling, ook de mogelijkheid tot een lening bij het Nationaal Warmtefonds en beschikbaarheid tot subsidies wordt uitgezocht.
Recent nieuws
Laatste nieuws
Van G naar A++: Een duurzame transformatie in de Da Costastraat!
Verduurzaming monumentaal pand in Amsterdam, Energielabel van G naar A++! Met trots presenteren we ...
Terugverdientijd zonnepanelen: Waar moet je op letten? – 5 Scenario’s
De terugverdientijd van zonnepanelen verwijst naar de periode die nodig is om de initiële ...
VvE Nuts 7-III Draagvlakvorming als sleutel tot verduurzamen bij VvE’s
Een verduurzamingsslag maken met je VvE? Dat klinkt fantastisch, maar de weg ernaartoe kan ...