Vastgoed projecten
 

steeds project vanderkunststraat denhaag 01

In opdracht van NV Stedelijk Belang heeft Jan Vlasman het projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van het multifunctioneel bedrijfsgebouw aan de van der Kunststraat, te Den Haag.

Het nieuwbouwproject ligt in het Laakhavengebied tussen de Megastores en de Gamma. Het gebouw is ontworpen als tweedelig multifunctioneel bedrijfsgebouw.

Het achterste gedeelte bestaat uit een bedrijfsruimte met een totale oppervlakte van ± 700 m2, met 6 stuks vrij indeelbare units van ± 90 m2 t/m 190 m2. De bedrijfsunits zijn toegankelijk via een entree met overheaddeuren in de gevels. Door de zes meter hoogte in de bedrijfsruimte kunnen de gebruikers een kantoor of bergruimte creëren d.m.v. een entresolvloer aan te brengen.

Het voorste gedeelte van het bedrijfsgebouw bestaat uit grote raampartijen, waarachter de begane grond is ingericht als showroom van ± 200 m2. Op de 1e verdieping is een entresolvloer van ± 160m2 aangebracht dat extra oppervlakte biedt aan de showroom op de begane grond. De 2e verdieping is ingedeeld als kantoorruimte (turn-key) ± 215 m2 met dakterras. De verdiepingen zijn toegankelijk via een centraal trappenhuis met lift.

Het gehele pand is in 2003 verhuurd aan Caudron Projecten BV. Caudron Projecten heeft zich gespecialiseerd in totale kantoorinrichting, met als speerpunt het leveren en monteren van verplaatsbare systeemwanden.

Projectmanagement

 1. Vertegenwoordigen opdrachtgever
 2. Organiseren aanbesteding, prijsonderhandelingen en contractvorming met aannemer
 3. Aanvragen / beoordelen offertes + opdrachtverstrekking aan architect, technische adviseurs, makelaar, notaris
 4. Beoordeling / controle bestek & tekeningen architect, constructeur & technische adviseurs
 5. Directievoering & Toezicht
 6. Coördineren activiteiten aannemer, architect, constructeur, technische adviseurs, gemeentelijke instanties, nutsbedrijven, makelaar, notaris en huurder
 7. Besluiten over resultaten & voortgang
 8. Bewaken budget
 9. Adviseren verhouding kosten / kwaliteit
 10. Inbreng bouwkundige expertise
 11. Beoordelen / controle meer- en minderwerk

 

Bouwkosten
Nieuwbouw ca. € 1.760.000.

Bouwtijd
9 maanden, start 1 juni – oplevering 1 april 2003.