Vastgoed projecten
 

steeds project concordia denhaag 01

In opdracht van NV Stedelijk Belang heeft Steeds (voormalig Woningbeheer NV) het project- en projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van het project Concordia, te Den Haag.

Het monumentale gebouw theater Concordia ligt gelegen aan het Hoge Zand in de binnenstad van Den Haag. Het gebouw opende in 1898 haar deuren voor toneelvoorstellingen, feesten en partijen. In 1917 valt het doek voor het theater en na een aantal verbouwingen neemt de Nieuwe Haagsche Courant plaats in Concordia. Nadat de krant daar is weg gegaan, raakte het gebouw in verval. Waartoe de gemeente Den Haag besloot om het vastgoed voor een symbolisch bedrag te verkopen aan Stedelijk Belang.

Stedelijk Belang kreeg bij de aankoop als opdracht mee om samen met de architect Rob den Dulk het gebouw te voorzien van een nieuwe bestemming. De nieuwe bestemming werd : theater en zalencomplex met 16 ateliers. Wij hebben samen de architect het proces- en projectmanagement uitgevoerd. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is gebruik gemaakt van monumentensubsidie en een subsidie om de onrendabele top af te dekken.
In opdracht van gemeente Den Haag, waren we ook betrokken als proces- en projectmanager bij de sloop van het naastgelegen bedrijventerrein en de bouw van 24 nieuwe maisonnettes.