Vastgoed projecten
 

steeds project boekhorststraat 34en36 denhaag 01

Op detacheringbasis heeft Jan Vlasman het projectmanagement en de directievoering uitgevoerd voor de renovatie van "Het torentje van Den Haag".

Het opvallende gebouw ligt gelegen op de hoek van de Boekhorststraat 34-36 en Herdersstraat 15-17 in het stadscentrum van Den Haag.

Het gebouw bestaat uit een mooie winkelruimte op de begane grond met op de verdiepingen een bijzonder appartement.Het torentje van Den Haag heeft karakteristieke originele details, met als eyecatcher het houtsnijwerk van de Dertien Rovers op de gevel tussen de begane grond en de eerste verdieping en de afwerking van de kozijnen.

Het gebouw is ontworpen door de architect J.J. van Nieukerken en werd gebouwd in 1885.

In 2010 is het gebouw ingrijpend gerenoveerd en gerestaureerd. Het torentje is compleet vernieuwd en zijn er nieuwe houten kozijnen aangebracht. Op de spitse toren is een nieuwe piek geplaatst. Deze is in de loop der tijd verdwenen en is op basis van foto's uit het archief weer teruggebracht in z'n originele vorm.

Het interieur is helemaal aangepakt met o.a. nieuw leidingwerk, nieuwe trappen en sanitair.

Het project maakte deel uit van de revitalisering van de Boekhorststraat. In de totale revitalisering heeft de gemeente Den Haag, Staedion, de Wijkontwikkelingsmaatschappij en ondernemers, gezamenlijk gewerkt om de Haagse winkelstraat weer aantrekkelijk te maken voor de consumenten en potentiële winkelondernemers. Met de verbetering moesten ook het gevoel van veiligheid en de uitstraling van de Boekhorststraat vergroot worden.

Projectmanagement, incl. directievoering

  • vertegenwoordigen opdrachtgever/eigenaar
  • besluiten over resultaten en voortgang
  • bewaken budget & voortgang
  • adviseren verhouding kosten/kwaliteit
  • inbreng bouwkundige expertise
  • beoordeling / controle bestek & tekeningen architect, constructeur
  • coördineren activiteiten aannemer, architect, constructeur, gemeentelijke instanties, nutsbedrijven
  • beoordelen / controle meer- en minderwerk

 

Oplevering

Januari 2011