Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is gewijzigd!

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is gewijzigd!

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties is verlengd tot en met 31 december 2022. Ook zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd om het verduurzamen van de gebouwen soepeler te laten verlopen. Hieronder staat beschreven welke wijzigingen er worden doorgevoerd in de subsidieregeling.

In onze producten laten we VvE’s zien wat er welke duurzame verbetering mogelijk zijn voor hun appartementencomplex en hoe deze maatregelen gefinancierd kunnen worden. Een onderdeel van de financiering is een overzicht van de subsidies voor duurzame maatregelen. Op basis van Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) kunnen VvE’s subsidies aanvragen om de duurzame maatregelen betaalbaar te houden. Deze regeling wijzigt per 1 september 2019. De hoofdopzet, de uitvoering van minimaal twee energiebesparende maatregelen, blijft in tact, een aantal maatregelen zijn aangepast er zijn maatregelen toegevoegd. Hierbij een overzicht van de wijzigingen en aanvullingen:

  • Dakisolatie & Vloerisolatie: het is nu voldoende om 70% van de totale oppervlakte te verbeteren in plaats van het gehele oppervlak. Daarnaast is de vergoeding van dakisolatie opgehoogd van €15,- naar €20,- per m2 en de vergoeding van vloerisolatie van €5,- naar €7,- per m2.
  • De subsidie voor isolerende kozijnen met triple-glas is opgehoogd van €90,- naar €100,- per m2.
  • Er is nu een subsidie beschikbaar voor de vervanging van panelen in de kozijnen. Wanneer panelen vervangen worden met HR++ glas is deze €15,- per m2. Voor panelen in combinatie triple-glas en isolerende kozijnen is er €75,- subsidie per m2 beschikbaar.
  • Binnen de aanvullende maatregelen zijn er twee grote wijzigingen. Alle subsidies voor systemen met warmteterugwinning in de douche zijn geschrapt. De subsidie voor isolerende deuren is verlaagd van €100,- naar €80,- per m2.
  • Daarnaast is het nu mogelijk om een voorschot te krijgen om de uitvoering te kunnen bekostigen. Bij aanvragen tussen €25.000 en €125.000 krijgen VvE’s een voorschot van de RVO, na de uitvoering wordt het restbedrag uitgekeerd.

Meer informatie van alle wijzigingen kun je vinden op de website van de RVO.

Voor de wijzigingen van de regeling, werd er apart naar de kozijnen en de beglazing gekeken. Nu is er een subsidie voor panelen en beglazing in combinatie met kozijnen. De isolatiewaarde van isolerende kozijnen en deuren is gelijkgesteld. Deze aanpassingen maken de aanvraag voor kozijnvervanging eenvoudiger. Via deze wijzigingen een aanvullingen probeert de SEEH VvE’s nog meer te stimuleren voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

Woon jij in een VvE en wil je weten welke duurzame maatregelen voor jouw VvE mogelijk zijn? De subsidies van voor advies en begeleiding zijn ongewijzigd, dus nog even aantrekkelijk!

Recent nieuws

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten