Het warmtefonds is nu beschikbaar!

Het warmtefonds is nu beschikbaar!

Een belangrijke afspraak uit het Klimaatakkoord van 2019 was de komst van het Warmtefonds. Deze week werd bekend dat dit fonds een onderdeel is geworden van het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF). Deze samenwerking heeft gezorgd voor uitbreiding van de leningen. Kortom, meer opties voor VvE’s om gebruik te maken van een VvE Energiebespaarlening en daarmee duurzame maatregelen uit te voeren.

Welke leningen voor VvE’s zijn er?

Naast de 10- en 15-jarige lening is het nu ook mogelijk om een 20-jarige lening af te sluiten. Zeker voor VvE’s die kozijnen willen vervangen, kan dit financieel gunstig uitpakken, om dat de hoge kosten van kozijnen verspreid kan worden over een langere looptijd. De rentes van de VvE Energiebespaarlening zijn aantrekkelijk. Het rentepercentage voor een lening met een looptijd van 15 jaar is 2,1% en voor 20 jaar is 2,2%. Wil een VvE het gebouw verbeteren naar de huidige nieuwbouweisen met behulp van een zeer energiezuinig pakket, dan is de 30-jarige lening met een rente van 2,8% nog steeds een optie. Op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds staan alle details voor VvE’s om te lenen. Een andere wijziging om aanspraak te maken op een lening is de grootte van de VvE. Nu mogen VvE’s vanaf 8 appartementen gebruik maken van lening, voorheen was dit 10 appartementen.

VvE Voorbeeldlaan

De bewoners van de 30 appartementen aan VvE Voorbeeldlaan hebben last van koudeval bij de ramen en de woningen boven de bergingen zijn moeilijk te verwarmen. Voor beide problemen zoeken ze een duurzame oplossing. Nadat ze van ons een Maatwerkenergieadvies hebben ontvangen, hebben ze gekozen om de vloer boven de bergingen te isoleren en de kozijnen te vervangen door kunststofkozijnen met triple glas. Door deze twee maatregelen komen ze in aanmerking voor een lening en subsidies. De investeringskosten om deze maatregelen uit te voeren zijn €450.000,-. Met behulp van een 15-jarige lening betaald de VvE maandelijks gemiddeld €97 per appartement. In geval van de 20-jarige lening wordt deze investering verspreid naar €77 per maand. Afgezien van deze extra kosten, zullen bewoners besparen op de energiekosten en zal de woning meer comfort bieden.

Wil je meer informatie over het verduurzamen van jouw VvE? Neem dan contact met ons op voor advies op maat!

Recent nieuws

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten