Duurzaam renoveren is een kans – Katendrechtse Lagedijk

Duurzaam renoveren is een kans – Katendrechtse Lagedijk

De grote uitdaging voor deze VvE in Rotterdan Charlois was een groot probleem met de kozijnen, kort samengevat houtrot, tocht en enkel glas. Bovendien was het dak over enkele jaren ook aan vervanging toe. Onder het regime van de oude beheerder was er onvoldoende gespaard om kozijnvervanging vanuit de VvE te bekostigen. Het vervangen van de kozijnen op basis van een eenmalige bijdrage zou voor veel van de eigenaren in de VvE niet op te brengen zijn.

Duurzaam renoveren is een kans

Vanuit de overheid zijn er subsidies en leningen om het verduurzamen van VvE’s mogelijk te maken. Deze faciliteiten bleken voor VvE Katendrechtse Lagedijk de kans om een probleem dat al jaren een onoplosbaar leek op te lossen. Door de kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen met triple beglazing en ook direct het dak te vervangen en te isoleren kon de VvE in één klap haar grootste problemen oplossen. Steeds advies heeft de VvE ondersteund bij het aanvragen van offertes, de subsidie, de financiering bij het Nationaal Warmtefonds en de besluitvorming hierover in een aantal algemene ledenvergaderingen. Zonder de subsidie- en leningsfaciliteiten was dit niet mogelijk geweest.

Terugkijkend op het project zijn wij blij met de samenwerking met Ploegkozijnen en BOKO dakbedekkers. De samenwerking met Inzicht VvE beheer, die zijn zaakjes wel voor elkaar heeft was perfect, en ook noodzakelijk om het project tot een goed einde te brengen. Van de bewoners krijgen we alleen maar enthousiaste reacties over de nieuwe kozijnen.

Is VvE Katendrechtse Lagedijk nu helemaal klaar?

De VvE heeft nu haar grootste problemen opgelost. Er rest nog een beperkt aantal kleine gebreken zoals het schilderwerk van de dakranden, wat metselwerk reparaties en onderhoud aan de balkonvloeren. Ook dat gaan we echter in samenwerking met VVE-010 vanuit het project Steigers op Zuid aanpakken. VvE Katendrechtse Lagedijk staat er dan weer gezond voor.

Recent nieuws

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten