Uitbreiding takenpakket Gemeente Gouda

03 juli   Geschreven door Steeds   Nieuws

De gemeente Gouda wil een levendige binnenstad waarin het goed wonen, werken en recreëren is. De binnenstad is het visiteplaatje voor onze bewoners en de vele toeristen die de stad bezoeken. Het is daarom belangrijk dat de gemeente, de eigenaren en de gebruikers van gebouwen er met elkaar voor zorgen dat zij de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk maken en houden.

In dat verband pleegt de gemeente al inspanningen om de leegstand van winkels en woningen boven winkels tegen te gaan. Met een gerichte en persoonlijke benadering worden ondernemers, vastgoedeigenaren en aspirant bewoners verleid om zich te vestigen in de mooie historische binnenstad.

Met vastgoedeigenaren wordt gekeken hoe de leegstaande panden het beste ingevuld kunnen worden en hoe de gemeente daarbij kan ondersteunen. Soms werkt deze (persoonlijke) benadering echter niet en laten eigenaren panden onnodig lang leeg staan. Om in dat geval op te kunnen treden heeft de gemeenteraad van Gouda de Leegstandverordening Gouda vastgesteld, die vanaf 19 april 2017 van kracht is.

Henk de Jong, die namens Steeds projectleider Wonen boven Winkels bij de gemeente Gouda is wordt ook projectleider voor de (invoering van) de leegstandsverordening. Op dit ogenblik wordt gewerkt aan het opzetten van een pandendatabase en wordt de eerste schouw uitgevoerd. Op het moment dat een pand een half jaar leegstaat is de eigenaar op grond van de verordening verplicht om dit aan de gemeente te melden. Binnen drie maanden na melding is er vervolgens een gesprek met de eigenaar op locatie. Besproken wordt welke stappen er kunnen worden gezet om tot een nieuwe invulling van het pand te komen en op welke wijze de gemeente de eigenaar daarbij kan ondersteunen. Uitgangspunt is resultaat door samenwerking. Indien een eigenaar desondanks een pand onnodig lang laat leegstaan kan de gemeente een kandidaat aanwijzen of kan een dwangsom worden opgelegd.

Wilt u meer weten over dit binnenstadsproject of Wonen boven Winkels in Gouda? Neemt u dan contact op met dhr. H. (Henk) de Jong, projectmanager Steeds, via 015-3644067 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 Henk.de.Jong projectmanager 

Henk de Jong, Projectmanager Wonen boven Winkels van Steeds bij de Gemeente Gouda. Steeds is het adviesbureau voor stedelijke vernieuwing dat de brug slaat tussen beleid en praktisch handelen. De kernactiviteiten omvatten het verbeteren en verduurzamen van vastgoed. Door zijn ruime ervaring als procesmanager is Henk breed inzetbaar op complexe projecten. Hij kan zich snel in complexe problemen verdiepen, knelpunten doorgronden en daardoor resultaat gericht werken. In zijn aanpak en werk als projectleider Wonen boven Winkels richt hij zich op feiten en onderbouwt creatieve oplossingen op gedegen wijze waardoor ik betrokkenen kan overtuigen. Henk heeft na zijn HTS Bouwkunde carrière gemaakt bij o.a. de gemeente.  

linkedin icon antraciet