Funderingsherstel Spoorsingel 3-9 te Rotterdam

23 juni   Geschreven door Steeds   Nieuws

Steeds is door de eigenaren van de Spoorsingel 3-9 te Rotterdam gevraagd het proces van Funderingsherstel te begeleiden.

De panden zijn gelegen in een gebied waar meer funderingsproblemen voorkomen. Net als veel panden in de Provenierswijk zijn ook deze panden gefundeerd op een Rotterdamse houtenpaal fundering. Uit eerder uitgevoerd funderingsonderzoek is gebleken dat de palen door houtrot zijn aangetast en dat dit heeft geleid tot scheefstand en scheurvorming. Funderingsherstel binnen redelijke termijn bleek noodzakelijk.

De vier eigenaren hebben besloten om het funderingsherstel gezamenlijk uit te voeren en hebben Steeds gevraagd hen bij de voorbereiding hiervan te begeleiden.

De werkzaamheden zullen onder ander de volgende onderdelen omvatten.:
 - Schouw en het opstellen van een Programma van Eisen
 - Planoverleg (w.o. offerte aanvraag)
 - Planuitwerking (aannemersselectie)
 - Financieel overleg
 - Vergunningaanvraag

De hoop is uitgesproken om nog dit jaar een aannemerskeuze te kunnen maken en mogelijk te starten met de uitvoering.

Wilt u meer weten over dit "Funderingsproject" of heeft u ook belangstelling voor procesbegeleiding funderingsherstel? Neemt u dan contact op met dhr. H. (Henk) de Jong, projectmanager Steeds, via 015-3644067 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..